Bayern München: Thomas Tuchel is nieuwe coach na verrassend ontslag Nagelsmann

Officieel. Bayern München heeft het ontslag aangekondigd van de Duitse coach Julian Nagelsmann en de komst op de bank in zijn plaats van zijn landgenoot Thomas Tücheldie een contract tot 2025 heeft getekend en het team vanaf maandag overneemt.

NagelsmanNagelsman, 35, nam in de zomer van 2021 het roer over en vertrekt na één Bundesliga-titel en twee Duitse Supercups te hebben gewonnen. Hij liet de ploeg momenteel kwalificeren voor de kwartfinales van de Champions League en stond tweede in de Bundesliga, slechts één punt achter Borussia Dortmund.

De club geeft verder aan dat de beslissing, om hem te vervangen door. Tuchel,is overgenomen door de CEO van Bayern MünchenOliver Kahn, en sportbestuurslid Hasan Salihamidzić, in overleg met clubvoorzitter Herbert Hainer. Naast Nagelsman zouden ook assistent-coaches Dino Toppmöller, Benjamin Glück en Xaver Zembrod vertrekken.

Abonneer je op ons RPP Deportes-kanaal op YouTube en geniet van sportcontent uit Peru en de wereld.

Bayern München verklaring van Thomas Tuchel

Wat betreft zijn vervanger, gekozen als de nieuwe coach, keert hij terug naar het Duitse voetbal nadat hij tussen 2009 en 2014 Mainz en tussen 2015 en 2017 Dortmund leidde en een Duitse beker won.

Na zijn vertrek bij die laatste club ging hij naar PSG, waarmee hij twee competitietitels, twee Supercups, een Cup en een League Cup won, en zich kwalificeerde voor de Champions League-finale, die hij verloor van zijn nieuwe club.

Die openstaande rekening werd vereffend door Thomas Tuchel in zijn volgende ervaring bij de Engelse club Chelsea. Daar won hij in 2021 de titel in de Europese topcompetitie, gevolgd door de Europese Supercup en de Club World Cup, waarvoor hij werd uitgeroepen tot Wereldcoach van het Jaar.

In een reactie op de beslissing verklaarde Kahn: “Toen we Nagelsmann tekenden, waren we ervan overtuigd dat we met hem voor de lange termijn zouden samenwerken, en dat was tot het einde toe het doel van ons allemaal. Julian deelt onze ambitie om succesvol en aantrekkelijk voetbal te spelen. Maar nu zijn we tot de conclusie gekomen dat de kwaliteit van ons team, ondanks de Bundesliga-titel van vorig jaar, steeds minder naar voren komt.

Bayern bedankt Nagelsmann

Hij voegde eraan toe dat “we na het WK minder succesvol en minder attractief hebben gespeeld. De grote schommelingen in de prestaties hebben onze doelstellingen voor dit seizoen, maar ook onze doelstellingen voor de toekomst, ter discussie gesteld. Daarom hebben we nu gehandeld. Persoonlijk, en namens Bayern, wil ik Julian en zijn trainersstaf bedanken, en hen veel succes wensen voor de toekomst”.

Salihamidzic van zijn kant merkte op dat “dit de moeilijkste beslissing is geweest in mijn tijd als lid van het sportbestuur bij het Bayern München. Ik heb vanaf de eerste dag een open, vertrouwde en vriendelijke relatie met Julian gehad.

Releated

Een ‘kat’ op vrije voeten bij Real Madrid: Karim Benzema is al vierde topscorer aller tijden van LaLiga.

De Fransman is een kraker. Met zijn hattrick tegen Almeria deze zaterdag in LaLiga, is de spits Karim Benzema overtrof Mexico’s Hugo Sanchez (234 doelpunten) en werd de vierde topscorer in de geschiedenis van het Spaanse toernooi, met nog twee doelpunten. Ballon d’Or 2022, Karim Benzemaprofiteerde van twee geweldige assists in Real Madrid Vinícius (‘5) […]