Cristiano Ronaldo, de topscorer in de geschiedenis: Hoeveel doelpunten leidt hij Lionel Messi?

Donderdag 23 maart was geen gewone dag. Op die dag scoorde Cristiano Ronaldo een brace in de 4-0 overwinning van Portugal op Liechtenstein in Groep J van de WK-kwalificatiewedstrijden. Euro 2024. Maar ‘CR7’ was niet de enige die schitterde, want ook Lionel Messi droeg zijn steentje bij in de Argentinië nationaal team.

Voor zo’n 83.000 toeschouwers vierden de drievoudig wereldkampioenen hun eerste wedstrijd als kampioen van het recente WK op Argentijnse bodem met een feest, iets meer dan drie maanden na hun strafschopoverwinning op Frankrijk in Lusail. Argentinië kwam naar het Monumental van River Plate en won met 2-0 door doelpunten van Thiago Almada en Messi.

La Pulga’ scoorde een schitterende vrije trap in het Panama-doel om zijn carrièretotaal op 800 doelpunten te brengen, waardoor hij de op twee na hoogste doelpuntenmaker in de geschiedenis wordt achter de Oostenrijks-Tsjechische Josef Bican die 805 doelpunten maakte.

En op de eerste plaats staat Cristiano Ronaldo die zojuist 830 doelpunten heeft gemaakt en daarmee aan de top van de ranglijst staat.

Volledige lijst, leider Cristiano Ronaldo:

1. Cristiano Ronaldo (830 doelpunten)

2. Josef Bican (805)

3. Lionel Messi (800)

4. Romario (772)

5. Pelé (767)

6. Ferenc Puskas (746)

7. Gerd Muller (735)

8. Jimmy Jones (647)

9. Robert Lewandowski (619)

10. Zlatan Ibrahimovic (573)

Releated

Een ‘kat’ op vrije voeten bij Real Madrid: Karim Benzema is al vierde topscorer aller tijden van LaLiga.

De Fransman is een kraker. Met zijn hattrick tegen Almeria deze zaterdag in LaLiga, is de spits Karim Benzema overtrof Mexico’s Hugo Sanchez (234 doelpunten) en werd de vierde topscorer in de geschiedenis van het Spaanse toernooi, met nog twee doelpunten. Ballon d’Or 2022, Karim Benzemaprofiteerde van twee geweldige assists in Real Madrid Vinícius (‘5) […]