Tedesco’s nieuwe België overtuigt in Zweden met hattrick van Romelu Lukaku

Romelu Lukakuwas met een hattrick (35, 48 en 83) de beslissende man van de wedstrijd voor een België met nieuwe gezichten en hernieuwde hoop.

De andere grote naam van de avond was Zlatan Ibrahimovic uit Zweden, die niet kon scoren of zijn ploeg aan een punt helpen, maar die na 73 minuten in het veld kwam om de oudste speler (41 jaar, 5 maanden, 21 dagen) te worden die in een EK-kwalificatiewedstrijd speelde, en daarmee het record van tweeënhalve maand van Dino Zoff uit Italië, dat sinds 1983 stond, verbeterde.

Door thuis te winnen van hun theoretisch sterkste tegenstanders in Groep F, geeft België een boodschap van gezag af en staat het met drie punten gelijk met Oostenrijk, dat Azerbeidzjan met 4-1 versloeg.

Goed debuut voor Tedesco

Maar bovenal is de Italiaans-Duitse Domenico Tedesco goed van start gegaan in zijn debuutwedstrijd, na het einde van de lange periode van de Spanjaard Roberto Martinez, de huidige coach van Portugal.

“Het zijn drie heel belangrijke punten. Drie punten halen en drie doelpunten maken in Zweden is nooit gemakkelijk, voor geen enkel team. Een overwinning is altijd het beste om een ploeg te verenigen,” zei Tedesco tegen de Franstalige Belgische openbare televisie (RTBF).

‘Bob’ Martinez had de Belgische bank verlaten na de grote teleurstelling van het WK 2022, waar de ploeg onverwachts uit de groepsfase boog.

Releated

Een ‘kat’ op vrije voeten bij Real Madrid: Karim Benzema is al vierde topscorer aller tijden van LaLiga.

De Fransman is een kraker. Met zijn hattrick tegen Almeria deze zaterdag in LaLiga, is de spits Karim Benzema overtrof Mexico’s Hugo Sanchez (234 doelpunten) en werd de vierde topscorer in de geschiedenis van het Spaanse toernooi, met nog twee doelpunten. Ballon d’Or 2022, Karim Benzemaprofiteerde van twee geweldige assists in Real Madrid Vinícius (‘5) […]