Na het verslaan van Peru: Joshua Kimmich sluit vete in de kleedkamer van Bayern München uit

Duitse media wijzen op mogelijke scheuringen in de kleedkamer van Bayern München die mogelijk zichtbaar zijn geworden met het ontslag van Julian Nagelsmann en zijn vervanging door Thomas Tuchel, net nu de potentieel beslissende weken in het seizoen naderen.

De argumenten van bestuursvoorzitter Oliver Kahn en sportief directeur Hasan Salihamidzic wijzen op het feit dat “de constellatie tussen coach en team niet meer werkte” wat, vertaald in eenvoudigere taal, betekent dat Nagelsmann de kleedkamer had verloren.

Een van de zwaargewichten in de kleedkamer, Joshua Kimmich, ontkende dit echter. “Dat zou ik niet willen zeggen. De reden is dat we te weinig wedstrijden hebben gewonnen, we zijn niet succesvol genoeg geweest”, zei hij tegen de Duitse televisie.

“We leven nog in alle competities, maar het is gebleken dat we in de Bundesliga niet goed hebben gepresteerd. Van de tien wedstrijden hebben we er vijf gewonnen. Maar ik kan niet zeggen dat ik de kleedkamer kwijt ben,” voegde hij eraan toe.

Kimmich’s boodschap aan zijn teamgenoten

Het tijdschrift “Kicker” stelt dat Kimmich niet voor de hele kleedkamer spreekt en wijst op het stilzwijgen waarmee de andere twee aanvoerders, Manuel Neuer en Thomas Müller, op het ontslag hebben gereageerd.

Kimmich heeft zijn teamgenoten opgeroepen verantwoordelijkheid te nemen voor de nieuwe situatie. “Wanneer er een verandering van coach is, is dat altijd teleurstellend omdat het betekent dat wij spelers hebben gefaald”, zei hij.

De situatie doet enigszins denken aan de situatie na het vertrek van Carlo Ancelotti, toen er twee groepen in de kleedkamer waren die later door Jupp Heynckes werden verenigd.

Goretzka liet na de overwinning van Duitsland op Peru voor de Duitse televisie doorschemeren dat er in de kleedkamer tegenkrachten van Nagelsmann zouden kunnen zijn.

“Persoonlijk kan ik zeggen dat er in mijn relatie met Julian geen breuk was. Maar ik weet niet wat er met andere spelers aan de hand was,” voegde hij eraan toe.

(Met informatie van EFE)

Releated

Een ‘kat’ op vrije voeten bij Real Madrid: Karim Benzema is al vierde topscorer aller tijden van LaLiga.

De Fransman is een kraker. Met zijn hattrick tegen Almeria deze zaterdag in LaLiga, is de spits Karim Benzema overtrof Mexico’s Hugo Sanchez (234 doelpunten) en werd de vierde topscorer in de geschiedenis van het Spaanse toernooi, met nog twee doelpunten. Ballon d’Or 2022, Karim Benzemaprofiteerde van twee geweldige assists in Real Madrid Vinícius (‘5) […]