Manchester United zou een nieuwe eigenaar kunnen hebben: laatste biedingen om de Engelse club te kopen zijn ingediend

Aan de hoogste bieder. Sjeik Jassim bin Hamad Al Thani uit Qatar en Jim Ratcliffe, eigenaar van Ineos, hebben afgelopen vrijdag om middernacht hun laatste bod uitgebracht. om te kopen Manchester United.

Het Qatarese bod op Manchester United staat op 5 miljard pond (5,65 miljard euro), nog ver onder de 6 miljard pond (6,8 miljard euro) die de familie Glazer – eigenaars van de club – eiste, maar boven de kosten van Chelsea (4,25 miljard pond) en boven die van de NFL Washington Commanders (4,8 miljard pond), het duurste sportteam in de geschiedenis tot nu toe.

Ratcliffe, van zijn kant, is alleen geïnteresseerd in het verwerven van een deel van de UnitedHet aandeel van de Glazers, ongeveer 50 %, waardoor 20 % overblijft voor de Glazers, zou sommige fans, die de afgelopen jaren fel hebben gedemonstreerd tegen de eigenaars, niet bevallen.

Abonneer u op ons RPP Deportes kanaal op YouTube en geniet van sport content uit Peru en de wereld.

Manchester United, een van de grootste in de Premier League

De bal ligt nu bij de huidige eigenaren, die de voorstellen moeten analyseren en beslissen welke het beste bij hun belangen past, om een einde te maken aan het verkoopproces dat meer dan vijf maanden geleden begon.

De Glazers kochten de club in 2005 voor ongeveer 800 miljoen pond en hebben er sindsdien een van de waardevolste clubs ter wereld van gemaakt, in ruil voor een grote nettoschuld en een sportieve malaise sinds 2013, het jaar dat Alex Ferguson vertrok.

Aan de andere kant heeft de Argentijn Alejandro Garnacho, de spits van de Manchester Unitedheeft zijn contract bij de Engelse club verlengd tot juni 2028.

De in Spanje geboren aanvaller, die zijn eerste stappen in het voetbal zette bij Getafe en Atletico Madrid, kwam in 2020 bij het Engelse jeugdteam en maakte sindsdien 31 optredens in het eerste elftal, ondanks dat hij pas 18 jaar oud is.

“Toen ik naar deze club kwam, droomde ik ervan om mijn debuut te maken, op Old Trafford te spelen, mijn eerste doelpunt te maken en titels te winnen in dit shirt. Ik ben erg trots dat ik al deze momenten heb meegemaakt,” zei hij na zijn nieuwe deal. (EFE)

Releated

Een ‘kat’ op vrije voeten bij Real Madrid: Karim Benzema is al vierde topscorer aller tijden van LaLiga.

De Fransman is een kraker. Met zijn hattrick tegen Almeria deze zaterdag in LaLiga, is de spits Karim Benzema overtrof Mexico’s Hugo Sanchez (234 doelpunten) en werd de vierde topscorer in de geschiedenis van het Spaanse toernooi, met nog twee doelpunten. Ballon d’Or 2022, Karim Benzemaprofiteerde van twee geweldige assists in Real Madrid Vinícius (‘5) […]