Argentinië aan de voeten van Lionel Messi: het stadion van de AFA in Ezeiza wordt vernoemd naar de ‘crack’-ster

Lionel Messi is niet alleen de scorer en aanvoerder van de nationale ploeg van Argentinië, hij is het huidige symbool van de Albiceleste. Zo kreeg de ’10’ na het winnen van het WK 2022 in Qatar, waar hij de beste speler van het toernooi was, een zeer belangrijk eerbetoon van de Argentijnse voetbalbondHet gloednieuwe sportcomplex van de AFA en het hele landgoed van Ezeiza zullen voortaan zijn naam dragen.

De gebeurtenis vond plaats deze zaterdag, tijdens de ceremonie geleid door Claudio ‘Chiqui’ Tapiawaar de PSG-spits ook een ontmoeting had met vertegenwoordigers van Argentijnse voetbalclubs, waaronder spelers, officials en Messi’s voormalige teamgenoten in het nationale team.

“Ik ben ‘Chiqui’ dankbaar voor deze erkenning, het is heel belangrijk voor mij. Ik kom al 20 jaar naar deze locatie en vanaf het moment dat ik binnenkwam voelde ik een heel speciale energie. Tot op de dag van vandaag voel ik elke keer dat ik binnenkom een heel speciale energie op deze plek”, zei hij. Lionel Messi aan de aanwezigen.

Lionel Andres Messi Stadion

Lionel Messi toonde zich blij met de erkenning van het Ezeiza Stadion door de AFA, een gebaar voor de voetballer die verschillende records heeft verzameld in zijn carrière en met de Argentinië. De volgende aan de horizon is het bereiken van 100 doelpunten voor de Albiceleste.

“Ik heb moeilijke tijden meegemaakt, maar zelfs in die momenten betekende hier komen alles vergeten, aankomen en me gelukkig voelen om op deze plek te zijn, hetzelfde wat ik nog steeds voel. Ik voel me heel gelukkig dat deze plek na zo lange tijd mijn naam gaat dragen. Ik ben een van die mensen die vinden dat er in het leven hulde moet worden gebracht, en ik denk dat dit een heel bijzondere erkenning is voor alles wat deze plek betekent, voor het aantal spelers dat hier langskomt. Om hier te passeren en te weten dat het mijn naam zal dragen is iets heel moois,” zei de ‘Pulga’.

Messi, verafgood in Argentinië

Het evenement werd bijgewoond door enkele van de spelers die de finale haalden van de Wereldbeker 2014Fernando Gago, Marcos Rojo, Sergio “Chiquito” Romero, Javier Mascherano en Mariano Andújar. Samen met vertegenwoordigers van de profclubs overhandigden zij geschenken aan de ’10’.

Argentinië verslaat Argentinië met 2-0 PanamaLionel Messi scoorde een vrije trap in zijn eerste wedstrijd na het voor de derde keer winnen van de Wereldbeker. Na de wedstrijd werd een feest gehouden in River’s Monumental stadion met de families van de ploegleden. Nu zal de ploeg van Lionel Scaloni het dinsdag tegen River Plate opnemen tegen Curaçao in Santiago del Estero.

Releated

Een ‘kat’ op vrije voeten bij Real Madrid: Karim Benzema is al vierde topscorer aller tijden van LaLiga.

De Fransman is een kraker. Met zijn hattrick tegen Almeria deze zaterdag in LaLiga, is de spits Karim Benzema overtrof Mexico’s Hugo Sanchez (234 doelpunten) en werd de vierde topscorer in de geschiedenis van het Spaanse toernooi, met nog twee doelpunten. Ballon d’Or 2022, Karim Benzemaprofiteerde van twee geweldige assists in Real Madrid Vinícius (‘5) […]