Breekt nog een record: Zlatan Ibrahimovic wordt de oudste man die in een Europese knock-outwedstrijd speelt.

Zlatan Ibrahimovic is vrijdag de oudste speler geworden die in een EK-kwalificatiewedstrijd heeft gespeeld. Europees KampioenschapDe eerste winnaar van het Europees kampioenschap van Zweden, in de 73e minuut van de wedstrijd van zijn land tegen België op vrijdag in Solna.

De spits is 41 jaar, vijf maanden en 21 dagen oud. Hij verbetert het vorige record, dat sinds 29 mei 1983 in handen was van de legendarische Italiaanse doelman Dino Zoff (41 jaar, drie maanden en één dag).

Ibra, die de eerste maanden van het seizoen uit de running was vanwege een operatie, maakte in februari zijn rentree en werd afgelopen weekend de oudste speler die scoorde in de Italiaanse Serie A, voor zijn ploeg AC Milan.

Deze week verklaarde hij dat hij de ambitie heeft om op Euro 2024 in Duitsland te spelen. Hij zou dan 42 jaar oud zijn en als dat lukt, zou hij de oudste speler worden die in de finale van het Europese continentale toernooi speelt.

Zweden vs België: dit is de aftrap van het duel van vandaag.

Zweden: Olsen; Wahlqvist, Hjalmar Ekdal, Lindelöf, Augustinsson; Svanberg, Olsson, Gustafsson, Forsberg; Kulusevski, Isak.

België: Courtois; Castagne, Faes, Vertonghen, Theate; Carrasco, Onana, De Bruyne, Lukebakio; Trossard, Lukaku.

Releated

Een ‘kat’ op vrije voeten bij Real Madrid: Karim Benzema is al vierde topscorer aller tijden van LaLiga.

De Fransman is een kraker. Met zijn hattrick tegen Almeria deze zaterdag in LaLiga, is de spits Karim Benzema overtrof Mexico’s Hugo Sanchez (234 doelpunten) en werd de vierde topscorer in de geschiedenis van het Spaanse toernooi, met nog twee doelpunten. Ballon d’Or 2022, Karim Benzemaprofiteerde van twee geweldige assists in Real Madrid Vinícius (‘5) […]