Cristiano Ronaldo schept nieuw record op: “Trots om de meest internationale te zijn”, zegt ‘CR7’

Meer Portugees dan ooit. Cristiano Ronaldo bekende vrijdag “trots” te zijn na zijn nieuwe record dat hij donderdag behaalde in de wedstrijd tussen de Portugal en Liechtenstein in de kwalificaties voor Euro 2024, waarin het de speler met de meeste caps met een nationaal team.

In een post gedeeld op zijn Instagram profiel, Cristiano Ronaldo sprak over het “zo’n goed gevoel” dat hij ervoer tijdens de wedstrijd, waarin hij ook een recordbrekende brace scoorde in de winst voor Portugal 4-0.

“Trots om de meest internationale speler te zijn,” schreef hij. CristianoCristiano, de ster van zijn land, in de publicatie die meer dan 8 miljoen ‘likes’ heeft verzameld.

Abonneer je op ons RPP Deportes kanaal op YouTube en geniet van sportcontent uit Peru en de wereld.

Cristiano Ronaldo en zijn recordbrekende viering

Met de wedstrijd van donderdag heeft de populaire 38-jarige ‘CR7’ 197 optredens voor zijn land op zijn naam staan, waarmee hij de 196 van Bader Al Mutawa uit Koeweit overtreft.

De clash tegen het Prinsdom markeerde ook de terugkeer van de voormalige Real Madrid man in de Portugese nationale ploeg na zijn tranen na afloop van de kwartfinale op het WK 2022 in Qatar, waar Portugal werd uitgeschakeld door Marokko.

Zoals hij deze week onthulde, Cristiano Ronaldo over zijn toekomst aan het roer van de nationale ploeg, en zijn continuïteit was een van de grote vraagtekens aan het begin van de nieuwe ambtstermijn van coach Roberto Martinez.

“Zo’n goed gevoel om weer te spelen en te scoren voor onze nationale ploeg en in een stadion dat speciaal voor mij is,” zei hij.

Cristiano, de beste van het Portugese team

De wedstrijd werd gespeeld in het Alvalade Stadion van Lissabon, de thuisbasis van de club waar hij opgroeide, Sporting de Portugal, en zijn vertoning in de thuisopener tegen Manchester United overtuigde de Engelse club om hem te contracteren.

De Portugese ploeg onder aanvoering van Cristiano gaat nu naar Luxemburg, waar ze het zondag in een andere Euro 2024-kwalificatiewedstrijd opnemen tegen de nationale ploeg van het Groothertogdom.

Releated

Een ‘kat’ op vrije voeten bij Real Madrid: Karim Benzema is al vierde topscorer aller tijden van LaLiga.

De Fransman is een kraker. Met zijn hattrick tegen Almeria deze zaterdag in LaLiga, is de spits Karim Benzema overtrof Mexico’s Hugo Sanchez (234 doelpunten) en werd de vierde topscorer in de geschiedenis van het Spaanse toernooi, met nog twee doelpunten. Ballon d’Or 2022, Karim Benzemaprofiteerde van twee geweldige assists in Real Madrid Vinícius (‘5) […]