De ploeg van Néstor Lorenzo heeft in een internationale vriendschappelijke wedstrijd met 2-2 gelijkgespeeld met Zuid-Korea.

Er was geen verschil tussen hen. Korea Zuid liet de voorsprong glippen en speelde vrijdag met 2-2 gelijk tegen Colombia in een spannende vriendschappelijke wedstrijd die de start betekende van het tijdperk van de Duitser Jurgen Klinsmann aan het roer van het Aziatische nationale team.

Een eerste helft brace van ster Son Heung-min was niet genoeg voor de ‘Tijgers van Azië’, zoals ze bekend staan bij Zuid-Koreaom zich op te dringen aan de Colombia nationaal team in de Ulsan Munsu Stadiun in de Koreaanse stad Ulsan.

De Tottenham-spits kapitaliseerde op een cadeautje van de Ulsan-achterlijn. Colombia en schoot met zijn linkervoet in het lege doel om de score te openen in de negende minuut. Op slag van rust verdubbelde hij de score dankzij een uitstekende vrije trap (45’+2).

Abonneer je op ons RPP Deportes kanaal op YouTube en geniet van sport content uit Peru en de wereld.

Colombia ging van kracht naar kracht tegen Zuid-Korea

Maar de Argentijnse coach Néstor Lorenzo tilde de Colombianen in de rust op en de gelijkmaker kwam er met een vlaag van twee doelpunten in de openingsminuten van de tweede helft: eerst scoorde aanvoerder James Rodríguez (46′) met een verfijnde linkervoet en daarna CSKA Moskou vleugelspeler Jorge Carrascal (49′).

In de slotfase van de wedstrijd smoorde de Colombiaanse verdediger Daniel Muñoz het geschreeuw van de thuisfans door een schot dat de doelman al had gekeerd af te weren.

Het etiket vriendschappelijk was een understatement voor een zeer fysieke wedstrijd, met verschillende harde trappen en duwduels tussen de Koreanen en Colombianen.

De Duitse DT zal tevreden zijn met de prestatie tegen Colombia tijdens de eerste helft, toen ze de Tricolor met intense druk in het nauw dreven.

Rodríguez, mikpunt van kritiek in de Zuid-Amerikaanse tent en al enkele seizoenen verbannen uit de eliteklasse, reageerde op Lorenzo, die zijn werk zal moeten doen in een Cafetero-ploeg die wankel was in de verdediging.

De kwalificatiewedstrijden voor het WK 2026 van Conmebol beginnen in september.

Aan het roer van een team dat gewend is aan het WK, is het eerste doel van Klinsmann het winnen van de Asian Cup die begin 2024 in Qatar wordt gehouden. (AFP)

Releated

Een ‘kat’ op vrije voeten bij Real Madrid: Karim Benzema is al vierde topscorer aller tijden van LaLiga.

De Fransman is een kraker. Met zijn hattrick tegen Almeria deze zaterdag in LaLiga, is de spits Karim Benzema overtrof Mexico’s Hugo Sanchez (234 doelpunten) en werd de vierde topscorer in de geschiedenis van het Spaanse toernooi, met nog twee doelpunten. Ballon d’Or 2022, Karim Benzemaprofiteerde van twee geweldige assists in Real Madrid Vinícius (‘5) […]