De subtiele afwerking van Kylian Mbappé in de 3-0 overwinning van Frankrijk op Nederland in de Euro 2024-kwalificatiewedstrijden.

Frankrijk heeft zich sterk getoond in groep B van de Euro 2024 kwalificatiewedstrijden. De runners-up toonde hun tegenstanders geen genade in het Stade de France, met drie doelpunten in slechts 21 minuten via Antoine Griezmann, Dayot Upamecano en Kylian Mbappé.

In de 21e minuut, Mbappé Mbappé werd alleen gelaten in het strafschopgebied en zijn schot met de rechtervoet versloeg de weerstand van doelman Jasper Cillesen.

De ster van Paris Saint-Germain (PSG) had eerder al de assist gegeven voor het doelpunt van Griezmann, die de score opende met een linkervoet in eerste instantie.

Mbappé, die de eerste helft tegen Oranje afsloot, heeft 37 doelpunten voor Frankrijk en 19 assists in zijn 24 jaar als voetballer.

Mbappé begon als aanvoerder

MbappéMbappé, die sinds 2017 gecapped is, vervangt Hugo Lloris, die na het WK in Qatar in december afscheid nam van de nationale ploeg. De doelman van Tottenham was sinds 2010 aanvoerder.

Deschamps heeft volgens een bron dicht bij AFP de beslissing genomen nadat hij maandag een gesprek had gevoerd met Mbappé en de andere kandidaat voor de aanvoerdersband, Griezmann.

Frankrijk vs Nederland: hier is hoe ze aftrapten in Euro 2024 duel.

FrankrijkMike Maignan; Jules Koundé, Ibrahima Konaté, Dayot Upamecano, Theo Hernandez; Aurélien Tchouaméni, Adrien Rabiot; Kingsley Coman, Antoine Griezmann, Kylian Mbappé ©; Randal Kolo Muani.

NederlandJasper Cillesen; Lutsharel Geertruida, Jurriën Timber, Virgil van Dijk ©, Nathan Aké; Marten de Roon, Georginio Wijnaldum, Kenneth Taylor; Steven Berghuis, Memphis Depay, Xavi Simons.

Releated

Een ‘kat’ op vrije voeten bij Real Madrid: Karim Benzema is al vierde topscorer aller tijden van LaLiga.

De Fransman is een kraker. Met zijn hattrick tegen Almeria deze zaterdag in LaLiga, is de spits Karim Benzema overtrof Mexico’s Hugo Sanchez (234 doelpunten) en werd de vierde topscorer in de geschiedenis van het Spaanse toernooi, met nog twee doelpunten. Ballon d’Or 2022, Karim Benzemaprofiteerde van twee geweldige assists in Real Madrid Vinícius (‘5) […]