De vader van Erling Haaland: “Hij is erg verdrietig, hij wilde tegen Spanje spelen”.

De Noorse nationale ploeg heeft zijn belangrijkste speler verloren voor de wedstrijden tegen Spanje en Georgië in de kwalificatiewedstrijden voor het WK voetbal. Euro 2024. Spits Erling Haaland staat aan de kant vanwege een blessure.

De Spaanse nationale ploeg vatte het als goed nieuws op dat de Manchester City-spits afwezig zal zijn voor deze wedstrijd. Het tegenovergestelde is waar in Noorwegen, waar de vader van Haaland onthulde dat Erling erg verdrietig is.

“Hij had graag op het veld gestaan tegen Spanje en Georgië, de waarheid is dat hij erg verdrietig is. Maar hij moet prioriteit geven aan zijn gezondheid en zijn lichaam weer gezond krijgen,” zei Alf-Inge Haaland.

“Het verraste ons allemaal. Hij belde me bezorgd omdat ze iets verkeerds hadden gevonden in enkele voorafgaande tests,” voegde hij eraan toe aan de Noorse media TV 2 Sport.

Haaland breekt records

In zijn eerste seizoen bij Manchester City heeft Erling Haaland 28 doelpunten gemaakt in 26 wedstrijden in de Premier League.

Geruststelling in Spanje voor Haaland

Alvaro Morata, de aanvoerder van Spanje, gaf toe dat “het beter is dat Haaland eruit ligt” voor de openingswedstrijd tegen Noorwegen in La Rosaleda in Malaga en prees Martin Odegaard.

“Ik weet niet of Haaland de beste ter wereld is, er zijn veel spitsen van een ongelooflijk niveau, maar hij is zeker een van de beste. Voor ons is het beter dat hij er morgen niet bij is, maar Noorwegen heeft andere gevaarlijke spitsen die in onze competitie spelen voor wie het extra motivatie zal zijn om tegen Spanje te spelen,” zei hij op een persconferentie.

“Ik kan alleen maar goede dingen zeggen over Martin (Odegaard). Hij is een goede jongen en hij behoort al tot de beste spelers omdat hij anders is. Je kon in veel trainingen die ik met hem deed al zien dat hij anders was en ondanks dat hij nog zo jong is, behoort hij nu al tot de besten van de wereld. Ik hoop dat hij morgen niet zijn beste wedstrijd speelt, maar ik wens hem daarna het allerbeste”, voegde hij eraan toe.

Releated

Een ‘kat’ op vrije voeten bij Real Madrid: Karim Benzema is al vierde topscorer aller tijden van LaLiga.

De Fransman is een kraker. Met zijn hattrick tegen Almeria deze zaterdag in LaLiga, is de spits Karim Benzema overtrof Mexico’s Hugo Sanchez (234 doelpunten) en werd de vierde topscorer in de geschiedenis van het Spaanse toernooi, met nog twee doelpunten. Ballon d’Or 2022, Karim Benzemaprofiteerde van twee geweldige assists in Real Madrid Vinícius (‘5) […]