Ecuador verloor met 1-3 van Australië bij het debuut van Felix Sanchez aan het roer van de ‘Tricolour’.

Australië verslagen met 3-1 Ecuador deze vrijdag in een vriendschappelijke wedstrijd, die het debuut betekende van de Spaanse coach Félix Sánchez aan het hoofd van de “Tricolour”.

De thuisploeg verzekerde zich van de overwinning in de eerste helft van de wedstrijd gespeeld op de CommBank Stadionin de stad Sydney. Met zoveel van Jackson Irvine bij minuut 12, Erwin Mabil op 32 en Garang Koul in 84, wonnen de Australiërs de wedstrijd.

Voor Ecuador, scoorde Ecuador in de 23e minuut Félix Torresdie de bal binnenkopte na een assist van Jeremy Sarmiento.

Sarmiento, die een goede wedstrijd speelde op de linkervleugel voor Ecuador, viel kort na het doelpunt geblesseerd uit. Hij werd vervangen door Alexander Alvarado.

Irvine’s krachtige schot vanaf de linkerkant van het doel van Moises Ramirez bracht de wedstrijd in het voordeel van de Australiërs, totdat Ecuador reageerde door te profiteren van luchtspel.

De vreugde over de gelijkmaker duurde niet lang voor de ploeg van Sanchez, die de Argentijn verving. Gustavo Alfarodie Ecuador naar hun vierde WK-finale leidde. De Spaanse tacticus coachte eerder Qatar, gastheer van het laatste WK, dat zonder veel tamtam uit het toernooi stapte.

Het tweede doelpunt van de Aussies kwam voort uit een fout van verdediger Piero Hincapie. Mabil’s schot met de rechtervoet versloeg Ramirez en maakte er 2-1 van.

De tweede helft

Ecuador richtte zich op in de tweede helft en liet een beter gestructureerd spel zien, met goede kansen om het doel van de tegenstander te bereiken, maar zonder erin te slagen de sterke verdediging van Australië te verslaan.

Juist toen de Tricolores hand in hand met de Australiërs begonnen te vechten, kwam het derde doelpunt voor de thuisploeg.

Het schot van Koul met zijn linkervoet ging net naast het doel en bezegelde de nederlaag voor de Ecuadorianen, die een gebrek aan evenwicht hadden en opnieuw duur moesten betalen voor defensieve fouten. (AFP)

Releated

Een ‘kat’ op vrije voeten bij Real Madrid: Karim Benzema is al vierde topscorer aller tijden van LaLiga.

De Fransman is een kraker. Met zijn hattrick tegen Almeria deze zaterdag in LaLiga, is de spits Karim Benzema overtrof Mexico’s Hugo Sanchez (234 doelpunten) en werd de vierde topscorer in de geschiedenis van het Spaanse toernooi, met nog twee doelpunten. Ballon d’Or 2022, Karim Benzemaprofiteerde van twee geweldige assists in Real Madrid Vinícius (‘5) […]