Een ‘kat’ op vrije voeten bij Real Madrid: Karim Benzema is al vierde topscorer aller tijden van LaLiga.

De Fransman is een kraker. Met zijn hattrick tegen Almeria deze zaterdag in LaLiga, is de spits Karim Benzema overtrof Mexico’s Hugo Sanchez (234 doelpunten) en werd de vierde topscorer in de geschiedenis van het Spaanse toernooi, met nog twee doelpunten.

Ballon d’Or 2022, Karim Benzemaprofiteerde van twee geweldige assists in Real Madrid Vinícius (‘5) en Rodrygo Goes (’17), voordat hij zijn hattrick afsloot met een penalty (’41) om dichter bij het podium van de topscorers in het Spaanse kampioenschap te komen.

Benzemadie 236 doelpunten heeft in La Liga, kan de historische spits van Athletic Bilbao, Telmo Zarra (253 doelpunten), nog inhalen voor zijn pensioen, om de top 3 van deze ranglijst binnen te komen.

Abonneer je op ons RPP Deportes kanaal op YouTube en geniet van sport content uit Peru en de wereld.

Karim Benzema, de topspeler van Real Madrid

Maar de eerste twee plaatsen, bezet door Lionel Messi (473 doelpunten) en Cristiano Ronaldo (311 doelpunten), zijn voormalige ploeggenoot van Real Madrid, lijken buiten bereik.

Los Merengues blijven tweede in het klassement, nu acht punten achter Barcelona, die de dag afsluiten tegen Betis.

De ploeg van Ancelotti, die over een week in de finale van de Copa del Rey tegenover Osasuna staat, had de wedstrijd in het Santiago Bernabeu in handen en nam al vroeg een voorsprong toen de populaire ‘Gato’ een pass van links van ‘Vini’ naar binnen schoof.

Real Madriddat gewond aan de wedstrijd begon na het 4-2 verlies tegen Girona op dinsdag, zag er comfortabel uit tegen een ploeg uit Almeria die met lange ballen en tegenaanvallen het gebied van Courtois probeerde te bereiken.

Opgemerkt moet worden dat met de hattrick. Karim BenzemaFrans international Karim Benzema heeft nu 236 doelpunten gemaakt voor Frankrijk, waarmee hij vijf keer de Champions League won.

Overigens kwam hij met 17 doelpunten binnen één doelpunt van de topscorer van het Spaanse kampioenschap, Barcelona’s Pool Robert Lewandowski (18). (AFP)

Releated