Frankrijks toppers: Mbappé verslaat Benzema en Griezmann keert terug op het scorebord

De spits en aanvoerder van FrankrijkKylian Mbappé overtrof vrijdag met Karim Benzema als vierde topscorer in de geschiedenis van de Franse nationale ploeg, door twee keer te scoren tegen Nederland en daarmee zijn totaal op 38 doelpunten te brengen, terwijl Antoine Griezmann scoorde zijn 44e doelpunt uit zijn carrière en maakte daarmee een einde aan een droogte van 16 wedstrijden zonder te scoren.

De Franse spits van de Paris Saint-Germain scoorde in de 21e minuut van de Euro 2024 kwalificatiewedstrijd om op 24-jarige leeftijd op gelijke hoogte te komen met Karim Benzema. En hij haalde hem in de 87e minuut in. Hij heeft nu elf doelpunten in zijn laatste tien wedstrijden voor de nationale ploeg.

Kylian Mbappé beheerde die 37 goals in 67 optredens voor Frankrijk, terwijl de aanvaller van Real Madrid, die inmiddels zijn interlandcarrière heeft beëindigd, er 97 nodig had.

De jonge aanvaller, topscorer op het laatste WK Qatar 2022, staat nu voor Michel Platini, die 41 doelpunten voor Frankrijk wist te maken. De volgende stap omhoog zou zijn Antoine Griezmanndie vrijdag wat meer afstand nam door in de tweede minuut de score te openen, drie dagen na het vieren van zijn 32e verjaardag.

Releated

Een ‘kat’ op vrije voeten bij Real Madrid: Karim Benzema is al vierde topscorer aller tijden van LaLiga.

De Fransman is een kraker. Met zijn hattrick tegen Almeria deze zaterdag in LaLiga, is de spits Karim Benzema overtrof Mexico’s Hugo Sanchez (234 doelpunten) en werd de vierde topscorer in de geschiedenis van het Spaanse toernooi, met nog twee doelpunten. Ballon d’Or 2022, Karim Benzemaprofiteerde van twee geweldige assists in Real Madrid Vinícius (‘5) […]