Thomas Tuchel gaf toe “verrast” te zijn door oproep Bayern München na vertrek Nagelsmann

De nieuwe coach van Bayern München, Thomas Tuchelzei zaterdag tijdens zijn presentatie dat hij duidelijk was over het DNA van zijn nieuwe club, dat kon worden samengevat in de zin “we moeten winnen”.

“Het DNA van de club is duidelijk: je moet winnen. Natuurlijk maakt het ook uit hoe je wint, maar eerst en vooral moet je winnen”, vertelde de Duitser op een persconferentie.

Thomas Tuchel wees erop dat alleen al het binnenlopen van de Bayern München maakte iedereen het belang van de club duidelijk en benadrukte dat het voor iedereen natuurlijk een eer is om door de club benaderd te worden.

Anderzijds gaf de coach toe dat hij ook blij is om dicht bij zijn familie – die in München woont – en in de deelstaat waar hij geboren is te werken. “Het is de grens met Baden-Württemberg, maar het blijft Beieren.

Bayern’s oproep aan Tuchel

Thomas Tuchel maakte zijn entree in de zaal, naast de sportief directeur. Hasan Salihamidzic en de voorzitter van de raad van bestuur Oliver Kahnen bekende zijn verbazing over de eerste contacten met de directie van de Bayern München, begon pas op dinsdagavond en eindigde iets meer dan 48 uur later.

“Geloof me of niet, ik was een beetje verloren in de eerste dertig seconden van ons eerste gesprek. Ik wist niet waar we het over hadden. Het werd snel duidelijk dat het al moest beginnen”, legde Tuchel uit.

“Ik was helemaal geschokt. Daar had ik dinsdag helemaal niet op gerekend, daarvoor was er geen contact geweest”, voegde de coach, winnaar van de Champions League met Chelsea in 2021.

Tuchel maakt zijn debuut in de Duitse derby

Thomas Tuchel komt volgend weekend voor een grote uitdaging te staan in een wedstrijd tegen de Borussia Dortmund -een van zijn vroegere clubs- waarin Bayern München de leiding in de Bundesliga kan heroveren.

“Het is niet het juiste moment om grote veranderingen in het systeem aan te brengen. Ik heb het volste vertrouwen in de ploeg. Natuurlijk staan we allemaal onder druk, maar dat is altijd het geval als je voor Bayern tekent,” zei hij.

“De uitdaging kan niet groter zijn dan de eerste wedstrijd tegen Dortmund, het is de typische Duitse voetbalwedstrijd die nu speciale relevantie heeft omdat we onder hen staan in het klassement en omdat Dortmund op dreef is,” zei de coach.

Na de clash met Dortmund staat Bayern München in de kwartfinale van de Duitse beker tegenover Freiburg en in de kwartfinale van de Duitse beker tegenover Manchester City. Champions League.

Releated

Een ‘kat’ op vrije voeten bij Real Madrid: Karim Benzema is al vierde topscorer aller tijden van LaLiga.

De Fransman is een kraker. Met zijn hattrick tegen Almeria deze zaterdag in LaLiga, is de spits Karim Benzema overtrof Mexico’s Hugo Sanchez (234 doelpunten) en werd de vierde topscorer in de geschiedenis van het Spaanse toernooi, met nog twee doelpunten. Ballon d’Or 2022, Karim Benzemaprofiteerde van twee geweldige assists in Real Madrid Vinícius (‘5) […]