Zlatan Ibrahimovic kan de rest van het seizoen missen met een nieuwe blessure

De Zweedse spits van AC Milan Zlatan Ibrahimovic heeft last van zijn rechterkuit, een nieuwe blessure die zijn seizoen ernstig bedreigt, hoewel zijn club zaterdag zei “een beetje hoop” te houden dat hij dit seizoen weer kan spelen.

Zlatan Ibrahimovic onderging tests die een rechter kuitblessure bevestigden,” aldus AC Milan.

De Italiaanse club gaf geen commentaar op de details van zijn herstel en beperkte zich tot de mededeling dat “we moeten zien hoe hij zich ontwikkelt” en dat het “een beetje hoop houdt voor het einde van het kampioenschap”.

Ibra, 41, raakte geblesseerd in de warming-up voordat hij afgelopen zondag in actie kwam tijdens de 2-0 overwinning op Lecce.

Discreet seizoen voor Zlatan

De tegenslag is een nieuwe tegenslag in een bijna blanco seizoen voor de Zweedse ster, die er tot februari uit ligt na een operatie aan zijn linkerenkel in mei 2022, vlak na Milans 19e ‘Scudetto’.

Niet ingeschreven voor de Champions League, kon hij slechts vier wedstrijden in de Serie A spelen, waarvan één als starter. Toch vond hij de tijd om de oudste doelpuntenmaker in de geschiedenis van de Serie A te worden dankzij een penalty tegen Udinese op 18 maart.

Een paar dagen later, tijdens een training met de Zweedse nationale ploeg, verklaarde ‘Ibra’ dat hij hoopte volgend jaar op 42-jarige leeftijd deel te nemen aan Euro 2024 in Duitsland.

Maar dit bijna-spelloze seizoen roept twijfels op over de toekomst van de carrière van de spits. Zlatan Ibrahimoviceen van de architecten van de terugkeer van de Rossoneri naar de top, de Italiaanse kampioenen van vorig jaar en de halve finalisten van de Champions League van dit seizoen, beëindigt zijn contract in juni. Noch hij, noch zijn club hebben tot nu toe een mogelijke verlenging aangekondigd. (AFP)

Releated

Een ‘kat’ op vrije voeten bij Real Madrid: Karim Benzema is al vierde topscorer aller tijden van LaLiga.

De Fransman is een kraker. Met zijn hattrick tegen Almeria deze zaterdag in LaLiga, is de spits Karim Benzema overtrof Mexico’s Hugo Sanchez (234 doelpunten) en werd de vierde topscorer in de geschiedenis van het Spaanse toernooi, met nog twee doelpunten. Ballon d’Or 2022, Karim Benzemaprofiteerde van twee geweldige assists in Real Madrid Vinícius (‘5) […]